in

22 elképesztő tény, amit nem gondoltál volna Oroszországról!

A legnépszerűbb napilap Nagy-Britanniában A “Daily Telegraph”, közzétett egy listát az Oroszországban található csodákról. Biztosan sok honfitársunk kíváncsi rá, hogy pontosan milyen is az oroszoknál a mindennapi élet, ami a britek számára merőben szokatlan. Mi most megmutatjuk ebben a cikkben milyen az orosz kultúra és az orosz emberek élete külső szemlélőként.

Rettenetes Iván halála után legfiatalabb fia, Dmitrij Ivanovics 1584-ben Uglichbe került. A város történelmének leghíresebb eseménye 1591. május 15-én történt, amikor a 10 éves fiút a palota udvarán holtan találták meg. A gyanút azonnal a cár vezető tanácsadójára, Borisz Godunov-ra esett. A nyomozók azonban arra a következtetésre jutottak, hogy Dimitriy végzetes sors baleset volt.

Lyubov Kazanova (@lukazanova) által megosztott bejegyzés,

A leningrádi hősök emlékére épített múzeumban, egy hang hallható – egy metronóm kopogása. A város alatt a helyi rádió egy metronóm hangot sugárzott, hogy a lakosok tudják, hogy a város lakói még mindig életben vannak.

Az Astoria Hotel St. Petersburgban az a hely, ahol Hitler hatalmas ünnepséget tervezett tartani, amint meghódítja a várost.

Antonina (@ocean_brawl) által megosztott bejegyzés,

A moszkvai utak annyira zsúfoltak, hogy a gazdag oroszok ál mentőket bérelnek, így villogót és szirénát bekapcsolva könnyen leküzdhetik a forgalmat.

A moszkvai Twin Stars étteremben, (ma már bezárták a helyet), csak az ikrek dolgoztak.

A híres Hermitage Múzeum, amely Szentpéterváron található, több mint 70 macskának ad otthont, amik védik a kiállítási tárgyakat a rágcsálókkal szemben. Ezt a hagyományt 1745-ben Elizaveta Petrovna császárné vezette be. A Hermitage folyosóinak teljes hossza csaknem 22 km.

⚪Natalia Malyutina⚪СТИЛИСТ⚪ (@n_malyutina) által megosztott bejegyzés,

A Yokang-Sami nyelv gyakori a Kola-félsziget északkeleti területein, ám a kihalás szélén áll. Konkrétan csak 2 ember beszéli a nyelvet.

Van egy orosz kávézó Oroszországban, ahol minden megengedett. Csak az intézményben töltött időt kell kifizetni. Nem is olyan régen Londonban nyílt egy hasonló üzlet.

Szombat – ez az a nap, amikor az orosz városok lakói önként megtisztítják az utcákat. Ez egy forradalom utáni hagyomány, amit még mindig betartanak.

A férfiak átlagos várható élettartama Oroszországban 65 év, ami alacsonyabb, mint Észak-Koreában vagy Irakban. Ugyanakkor az orosz nők 75 évig élnek.

A Karachay-tó egy hulladéklerakó a nukleáris hulladék számára. Annyira radioaktív, hogy ha csak egy órát töltesz a közelében, biztosan végzetes lesz.

Minél messzebb vannak a nagyvárosok, annál kevesebb autót látunk az utcákon és annál furcsábbak a nők frizurája.

Az egyik legrosszabb és leghosszabb gyalogos függőhíd a világon Oroszországban található, ami 439 méter hosszú. Adler-től a Krasnaya Polyana felé vezető úton található meg.

Oroszországban a leghidegebb hely, ahol az emberek élnek,egy kicsiny falu, amit Ojmjakon-nak hívnak. Nem hivatalos adatok szerint 1938-ban a településen -77,8 ° C volt.

A Moszkvai metró, a világ egyik legszebb metrója.

Pletykák szerint, van még egy titkos földalatti „Metró”, amely összeköti az összes katonai bunkert.

Az Ermitázs étkezőjében vannak órák, amelyek 1917. október 25-én este 02:10-kor megálltak. Ez az az idő, amikor a bolsevikok letartóztatták Alekszandr Fjodorovics Kerenszkij kormányfőt, aki hozzájárult az októberi forradalom kitöréséhez.

Az 1800 fürdőruhában öltözött síelő és snowboardos leamortizálta a hóval borított hegyet Rosa Khutor síparadicsomban, hogy bekerülhessenek a Guinness Rekordok Könyvéhez

Катерина (@eptesheva_k) által megosztott bejegyzés,

A legenda az, hogy a rettenetes Iván Cár kiiktatta a Boldog Vazul-Székesegyház építészét az építkezés befejezése után,  hogy ne tudjon, több, ehhez hasonló építményt csinálni.

Citiletter (@citiletter) által megosztott bejegyzés,

Mihail Szergejevics Gorbacsov felvett egy lemezt a régi orosz romantikus balladákról.

A második világháború egyik legnagyobb titka az Amber Room sorsa. Ez a szoba borostyánlemezekkel, arany levéllel és tükrökkel díszített, ami Katalin-palotájában található, Szentpétervár közelében. A szobát a második világháború alatt egy náci  hadseregcsoport fosztotta ki. Jelenlegi helye rejtély maradt.

tsarskoe_selo (@tsarskoe_selo) által megosztott bejegyzés,

Oroszországban szeretik a rádiót.

forrás

Több csoport is tüntet a lezárások ellen a tiltás ellenére

21 kép, ami igazolja, hogy a világ minden egyes percben meg tud minket lepni