in

Több csoport is tüntet a lezárások ellen a tiltás ellenére

Hiába a rendőrségi tiltás, több csoport is demonstrációt szervezett március 15-re a fővárosban. A Mi Hazánk Mozgalom a Vigadó téren tart tüntetést délelőtt 11 órától a járványhelyzet miatt bevezetett üzletbezárások, korlátozások ellen. Toroczkaiék azt tervezik, innen vonulnak át majd a Kossuth térre, a hatóságok azonban már korábban jelezték, hogy nem engedélyezik a demonstrációt. 

Szintén ide szervez tüntetést a már korábban a Hősök terén is demonstráló csoport, az Ecsenyi Áron-féle Le az Adók 75%-val Párt. 

A parlament elé pedig a vírusszkeptikus Gődény Görgy szervezett tüntetést, aki 11 órára várja híveit a Kossuth térre. 

Az Index helyszínen lévő tudósítói szerint eddig megközelítőleg 100-150 ember gyűlt össze a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén. A helyszínen lévők most épp a kaszinó elé vonulnak. 

Gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak – állítja frissen kiadott közleményében Dúró Dóra.

A független országgyűlési képviselő beszámolójában az is szerepel, hogy állítása szerint a rendőrök cinikusan azt mondták kollégájának, nyugodtan tegyen feljelentést, majd ezt követően szabadon engedték.

Időközben a rendőrség igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeznek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt. Ennek ellenére engedték továbbmenni a kaszinó elé. 

A helyszínen lévő rendőrök azóta körbezárták a Vigadó utcát, és mindenkit igazoltatni fognak.

forrás

20 férfi, aki egytől-egyig megérdemelné az év pasija címet

22 elképesztő tény, amit nem gondoltál volna Oroszországról!