in

Moszkva szerint a szankciós csomag tönkreteszi az EU-t.

Az oroszokat súlytó hatodik szankciócsomag nagyobb kárt okozhat az EU-nak, mint az oroszoknak. Az orosz külügyminisztérium csütörtökön kiadott eg yközleményt az EU újabb oroszellenes lépéseire reagálva.

“NYILVÁNVALÓ, HOGY AZ OROSZ FÜGGŐSÉG ELLENI KÜZDELEM JELSZAVA ALATT ELFOGADOTT ÚJABB OROSZELLENES EGYOLDALÚ KORLÁTOZÁSI CSOMAG FŐBB ÖSSZETEVŐI ÖNPUSZTÍTÓ HATÁSSAL LESZNEK AZ EURÓPAI UNIÓRA. NEM CSODA, HOGY BRÜSSZELNEK MAJDNEM EGY HÓNAPBA TELT, HOGY A TAGORSZÁGOKAT A SZOLIDARITÁS E “DÖNTŐ” DEMONSTRÁCIÓJÁRA KÉNYSZERÍTSE”

Az orosz külügyminisztérium szerin az orosz olaj részleges embargója, valamint az orosz kereskedelmi hajók biztosításának tilalma további áremelkedést válthat ki. Ezzel destabilizálódik az energiapiac és megzavarja az ellátási láncokat.

“AZ OROSZ ÁRUK ÚTJÁBAN ÁLLÓ KÖVETKEZŐ AKADÁLYOK KÜLÖNÖSEN A MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK SZÁLLÍTÁSÁT FOGJÁK ÉRINTENI. VÉGSŐ SORON AZ ILYEN INTÉZKEDÉSEK AZ ELLENKEZŐ HATÁST FOGJÁK ELÉRNI – ALÁÁSSÁK AZ EU GAZDASÁGÁT ÉS ENERGIABIZTONSÁGÁT, FELGYORSÍTJÁK A KÖZELGŐ GLOBÁLIS ÉLELMISZERVÁLSÁGOT, AMELYET BRÜSSZEL SZÓBAN IGYEKSZIK MEGELŐZNI” 

-állítja a külügyminisztérium

Moszkva ellenáll az EU egyoldalú korlátozó intézkedéseinek és továbbra is megbízható kereskedelmi partner marad a nemzetközi piacon.

“A GLOBÁLIS ÉLELMISZER- ÉS ENERGIAKÉRDÉSEK SÚLYOSBODÁSÁNAK KOCKÁZATAIÉRT, AMELYEKET AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRVÉNYTELEN INTÉZKEDÉSEI IDÉZNEK ELŐ, KIZÁRÓLAG BRÜSSZEL ÉS WASHINGTONI  TÁMOGATÓI VISELIK A TELJES FELELŐSSÉGET”

Moszkva szerint Kijev egyre közelebb kerül a szakadék széléhez, mivel egyetlen szót sem szóltak az EU-ban az ukrajnai helyzet békés tárgyalásos rendezését célzó forgatókönyvről.

Az unó képtelen kompromisszumra jutni, mivel Magyarország ellenezte az orosz kőolajimport teljes tilalmát. Ez EU kénytelen volt enyhíteni álláspontján és kijelentette, hogy egyelőre nem tiltják be a Budapestet ellátó orosz vezetékes olaj szállítását.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

20 nő, aki úgy döntött, hogy egyéniségét egy új hajszínnel emeli ki és megütötte a főnyereményt

Dél-Korea és az USA nyolc rakétát indít válaszul Észak-Koreára