in

9 ikonikus film melynek legújabb verziójában teljesen mások vették át a főszerepeket

Az utóbbi időben egyre több ikonikus és egyben klasszikus filmet dolgoznak fel a legnagyobb stúdiók. Elképzelhető, hogy már nem tudnak mit kitalálni, hiszen rengeteg filmet csináltak az évtizedek alatt, de az is előfordulhat, hogy megpróbálják egy jobb kiadásban, jobb szereplőkkel megcsinálni a régi filmeket, melyek vagy óriási népszerűségnek örvendtek, vagy nem. Akárhogy is, vannak, akik kifejezetten élvezik, hogy a régi filmeket feldolgozzák. Mi már alig várjuk, hogy a legújabb Dűne című film napvilágot lásson, melynek egyes jeleneteit itt Magyarországon forgatták, de hasonló érdeklődéssel várjuk, hogy mit tudnak még kihozni Batman történetéből, életéből. Mostani cikkünkben összeszedtük azokat a filmeket, amiket újra forgattak vagy újra fognak forgatni és amikben teljesen más szereplők fogják megkapni a főszerepet.

1, Dűne

Franklin Patrick Herbert Jr. regényét David Lynch vitte mozivászonra. A jó kritika ellenére, a rendező még is úgy élte meg, hogy egy kudarc volt a film. A Dűne főszerepében Kyle MacLachlan állt, akinek az volt első debütáló szerepe. A film tele volt olyan hírességekkel, mint Sting, Patrick Stewart, Sean Young és Max von Sydow

Denis Villeneuve úgy döntött újra rendezi a filmet és a főszerepet Timothée Chalamet fogja játszani. De mellette olyan színészek és színésznők is feltűnnek, mint Stellan Skarsgård, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac és Zendaya.

2, Macbeth

Ezt a híres Shakespeare tragédiát már többször vászonra vitték. Először 1971-ben Roman Polanski, majd 2015-ben Justin Kurzel. Utóbbiban Michael Fassbender és Marion Cotillard játszották a főszerepeket és ők voltak Macbeth és Lady Macbeth. Most viszont újra megkísérelik megfilmesíteni, amit nem más fog megtenni, mint Joel Coen. A filmproducer új perspektíváját mutatja be a történetnek, melyben a főszerelők Denzel Washington és Frances McDormand lesznek.

3, Szörnyella

A 101 kiskutya mese által mindenki ismeri Szörnyella de Frászt, aki dalmaták bundájából akar magának szőrme kabátot csinálni. A filmesített változatot a 90-es években adták ki, melyben Glenn Close játszotta a bunda mániás gonosztevőt.

A “Cruella” vagyis Szörnyella története megelőzi a 101 kiskutya történetét. A film bemutatja milyen volt Szörnyella régen, fiatalabb kiadásban. A főszerepben Emma Stone fog tündökölni.

4, Halál a Níluson

Kenneth Branagh alakított főszerepet a 2017-ben bemutatott Gyilkosság az Orient Expresszben című filmben. A film jó kritikát kapott és a rendező úgy döntött, hogy elkészíti a “Halál a Níluson” című film újabb verzióját. Ennek a filmnek az előző adaptációját még 1978-ban készítették el, melyben Hercule Poirot szerepét Peter Ustinov alakította. Az újabb változatban viszont újra Kenneth Branagh mellett döntöttek, aki mellett olyan népszerű csillagok szerepelnek, mint Gal Gadot, Armie Hammer és Annette Bening.

5, Boszorkányok

A 90-es években készítették el a Boszorkányok filmbéli változatát, ami Roald Dahl regényén alapult. Ez egy olyan történet, mely a köztünk élő boszorkányokról szól, akik tiszta szívükből utálják a gyerekeket. A főszereplő egy 7 éves fiú, akinek fel kell vennie velük a harcot. 30 évvel később, újabb verzió készül belőle, amiben Anne Hathaway alakítja a főszerepet.

6, He-Man – A világ ura

A film egy másik bolygó hőséről szól, aki megvédi a Földet a pusztulástól. A film más egyszer elkészült rajzfilm formájában is, de a Sony úgy döntött, hogy forgat belőle egy remake-et. A főszerepet korábban Dolph Lundgren játszotta, ám a mostani filmben Noah Centineo vette át a hős szerepét.

7, West Side Story

Nehéz elképzelni, hogy bármilyen remake jobb lehet az eredeti West Side Storynál. Az 1961-es változat a második helyen végzett az AFI Greatest Filmmusicalek listáján. Abban az időben a stáb egyszerűen elképesztő volt, s olyan nevek szerepeltek a filmben, mint Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn és Rita Moreno.

Steven Spielberg azonban most úgy döntött, hogy megpróbálja megismételni a 60-as évek filmjének sikerét. A film tele lesz új és régi színészekkel, színésznőkkel. Visszatér többek között Rita Moreno, Valentina szerepében, a főhősnőt, Maria-t pedig Rachel Zegler fogja alakítani.

8, Szellemirtók – Az örökség

Az eredeti Szellemirtókat Ivan Reitman rendezte, ám fia Jason Reitman úgy döntött megalkotja a folytatást Szellemirtók – Az örökség címmel. A sztori két tizenévesről szól, akik megtudják, hogy családjuk kapcsolatban állt a legendás Szellemirtókkal. Az új filmben Finn Wolfhard, Mckenna Grace és Paul Rudd fogja játszani a főszerepeket. Ha ez mind nem lenne elég azelső két film szinte összes szereplője szerepelni fog a 2021-es verzióban, köztük Bill Murray és Sigourney Weaver is.

9, Batman

Batman az egyik legnépszerűbb szuperhős, akinek történetét vagy már 50 alkalommal filmre vitték. Olyan színészek játszhatták el őt, mint Adam West, Michael Keaton, George Clooney, Ben Affleck és Christian Bale. 2021-ben szintén egy megújult formában láthatjuk, ám most Robert Pattinson fogja magára ölteni a denevérjelmezt.

Na mit szóltok?

forrás

16 apró, de fontos filmes részlet, amit sosem vettünk észre a mozikban

16 hozzászólás olyan emberektől, akiknek semmi sem kerülheti el a figyelmét