in

16 apró, de fontos filmes részlet, amit sosem vettünk észre a mozikban

A legtöbben valószínűleg meg vagyunk győződve arról, hogy mindent tudunk, amit csak a kedvenc filmjeinkről tudni lehet, és már semmi sem képes meglepni velük kapcsolatban. Akadnak azonban olyan dolgok, melyeket csak a legszemfülesebb tévénézők vehettek észre. Ezek néha vicces utalások festményekre, néha finom célozgatások, amiknek köszönhetően teljesen más szemszögből tekintünk a történetre.

1. Az 1989-es Batman film egyik jelenetében Joker (Jack Nicholson) felhívja a figyelmet Thomas Gainsborough „A kék fiú” című festményére. Pontosan ugyanez a kép lóg Joker lakásában a 2019-es Joker filmben.


Vicces, mert ez a kép inspirálta egyébként Tarantino-t a „Django elszabadul” című film főhősének ruhájának megálmodásakor.

2. A Joker-film vége felé a mentőautó hátulja megváltozik, és kísértetiesen hasonlít Joker mosolyára.

3. Az Élősködők című filmben amikor a háziasszony és az új házvezetőnő az asztalnál ül, érdekes részlet jelenik meg: az asztal körül lévő székek száma ugyanis jelzi, hogy valójában hány ember tartózkodik a házban: négy Pakov, négy Kimov, az egykori házvezetőnő és a férj.

4. Amikor Brad Pitt a „Volt egyszer egy Hollywood” című filmben vezet, látható, hogy az autó sebességmérője nullát mutat. Ismerve Quentin Tarantino-t, valamint a filmek iránti szenvedélyét, ez valamiféle szándékos hiba lehet, mivel az ilyen jelenetek forgatása során az autókat általában egy speciális teherautón mozgatják.

5. A WALL-E című rajzfilm nyitójelenetében láthatjuk, hogy a szeméthegyek tetején szélerőművek vannak – vagyis az emberiség rájött, hogy környezetbarátabb energiatermelést kell használnia, de már túl késő volt.

6. A Harry Potter és a Titkok Kamrája című filmben van egy olyan jelenet, ahol Harry gyertyafénynél ír Tom Denem naplójába, ő pedig válaszol neki. Amikor Harry bekerül a naplóba, minden fekete-fehérnek tűnik, de észrevehetjük a gyertyafény pislákolását a sziluettekben.

7. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben Joel azt mondja, hogy nem nézhet idegen ember szemébe, de amikor az emlékei kitörlése után találkozik Celementine-nel, mégis a nő szemébe néz, ami azt jelenti, hogy az emlékei nem tűntek el teljesen.

8. Az Agymanók című mesefilmben minden érzelem megjelenése jól átgondolt: a harag olyan, mint egy tégla, az undor olyan, mint egy brokkoli, a félelem olyan, mint egy feszült ideg, a szomorúság pedig mint egy könnycsepp.

9. A Mad Max: a harag útja című filmben Furiosa teherautót vezet, az ajtaján pedig egy csontváz kéz látható – valószínűleg így tartotta volna a kezét, ha nem veszti el.

10. A „Hang nélkül” című film egy poszt-apokaliptikus világban zajlik, ahol az emberek szuperhallású szörnyekkel harcolnak. Az egyik jelenetben láthatjuk, ahogy a boltban minden élelmiszert kifosztottak, kivéve a chipseket, mivel ezeket túl hangos lenne ellopni és elfogyasztani egyaránt.

11. A Tőrbe ejtve című filmben Harlan Tromby arcképe észrevehetően megváltozott: a film vége felé, amikor a bűnöző elfogták, elégedett vigyor jelent meg a kastély tulajdonosának arcán.

12. A Hihetetlen család című filmben Bob, a családfő utálja az irodai munkáját és a kellemetlen irodáját. Az egyik jelenetben láthatjuk, hogy egy hatalmas cső elfoglalja az irodájának nagy részét, vagyis tényleg felettébb kellemetlen neki ez a környezet.

13. Az Amerikai szépség című film főszereplője utálja a munkáját, és a film készítői ezt különböző vizuális technikák segítségével ki is hangsúlyozzák. Ebben a jelenetben például a számítógép monitorján tükröződő személy olyan, mint egy börtöncella rácsai mögött tengődő rab.

14. A Verdák című mesefilmben a felhők gumiabroncs nyom alakúak.

15. Emlékszel, amikor a Reszkessetek betörők! című filmben a rabló Harry rendőrként száll ki a McCalister házhoz, hogy felderítse a terepet? A figyelmes nézőknek feltűnhetett, hogy a nyakkendőjén lévő nyakkendőtű fegyver formájú.

16. A Marvel kapitány című filmben utalást láthatunk Tarantino „Kutyaszorítóban” című kultuszfilmjére. Az egyik jelenetben Talos ugyanolyan üdítőt iszik, mint Mr. Blondin Tarantino filmjében. A Marvel kapitány rendezői ezt azzal magyarázták, hogy Tarantino köztudottan szereti az ilyen utalásokat, és neki akartak kedveskedni.

forrás

Így néz ki napjainkban Katy Perry

9 ikonikus film melynek legújabb verziójában teljesen mások vették át a főszerepeket