in

9 marketing trükk, amit a legtöbb vásárló egyáltalán nem vesz észre.

Minden nap egy egész sereg marketing szakember figyel minket, akik tanulmányozzák vásárlási szokásainkat és igyekeznek egyre kifinomultabb értékesítési technikákat kitalálni.
Bemutatjuk azt a listát, amelyet az értékesítők használnak a vásárlók befogadására.

Félrevezető vizuális megjelenés.

A termékek frissességének hangsúlyozása, a hamburgerekhez hasonló tárgyak látványosabbá és vonzóbbá tétele érdekében, az élelmiszer fotósok vizet fecskendeznek az ételekbe. Ezt a technikát sikeresen használják a zöldségek és gyümölcsök eladásakor is.

Csali ár

A költségnövekedés egy relatív fogalom. Ez úgy működik, hogy három ugyanolyan terméket kínálnak más áron, ami arra kényszeríti az ügyfelet, hogy a “helyes” döntést hozza.

Árcsökkentés

A boltokban gyakran látjuk az árcédulákon a régi és az új árakat is. De kevesen ismerik fel, hogy az árcsökkentés nem valós. A valóságban az üzletasszonyok “20% -kal” megemelik a régi árat, remélve, hogy senki sem emlékszik a termék eredeti árára. Egy másik példa a kedvezményekre, amikor 10 dollárért ajánlanak egy kávét és egy süteményt. Azzal már senki sem foglalkozik, hogy mindegyik termék 5 dollárba kerül.

Hízelgő tükrök

A ruházati üzletek hatékonyan használják a világítást és a tükröket, hogy vonzóbbnak tűnj a próbafülkében. Van, hogy a boltban kinézel egy terméket, felpróbálod, jól érzed magad benne, megveszed és hazaviszed. De, mikor otthon próbálod fel, akkor már nem tetszik úgy ahogy a boltban. Ez a kis trükk, minden egyes alkalommal működik.

Méret / mennyiség csökkentése

A nagy szupermarketek lehetővé teszik számunkra, hogy stabil árfolyamszintet tartsanak fenn az árak emelése nélkül.

A Gruen-hatás

A világ első teljesen zárt bevásárlóközpontját Victor Gruen építész tervezte. A Gruen koncepció tökéletesen biztonságos világot nyújtott, amely mindig meleg, jól megvilágított és kényelmes. Egy ablak és óra nélküli hely. Manapság szinte minden bevásárlóközpont így épül. Az ilyen környezet miatt az emberek téveszmébe kerülnek, így elfelejtik látogatásuk valós célját. Egy nagy bevásárlóközpontban való sétálás következtében, elveszítjük a megfelelő döntéshozatal képességét. Ennek eredményeképpen valószínűleg impulzus vásárlást hajtunk végre, és többet költünk, mint amit eredetileg terveztük.

Nagy bevásárlókocsik

Ha az ügyfelek kosarak helyett bevásárlókocsikat használnak, 40% -kal többet költhetnek, bár nem abban az esetben, ha egy nagycsalád igényeinek kielégítésére tervezik a bevásárlást. A szupermarket személyzet szándékosan helyezi például a kenyeret és a tejet a csarnok túlsó végébe. Ez a legjobb módja annak, hogy az ügyfelek néhány felesleges elemet vásároljanak az út során.

Antropomorfizmus

Magába foglalja a számítógéppel való vitatkozást, amikor nem működik megfelelően, szerető neveket adunk az autóknak és beszélgetünk az állatokkal, mintha emberek lennének. Az animációs filmek, mint a Verdák, Minyonok és a Pixar híres asztali lámpája, jó példa az antropomorfizmusra. Amikor a gyártók állatokat használnak egy márka reklámozására, valamint a csomagolás emblémájaként, a fogyasztók hajlamosabbak az empátiára és ezáltal a termék felé is szimpatizálódnak. Az antropomorfizmus erősíti a fogyasztók bizalmát a vállalat és termékek iránt, ami viszont az értékesítés növekedéséhez vezet.

A termékek ravasz formája

Minden szupermarketben a felső polcok a kevésbé ismert márkák számára vannak fenntartva, a középső polcok (más néven az “Aranypolcok”) a népszerű termékeknek vannak fenntartva, az alsó polcok a gyakorlatilag ismeretlen gyártók termékei. Az Aranypolcok bérbeadásáért sok pénzt kell fizetni a gyártóknak, amelyek természetesen befolyásolják az eladást.

forrás

16 illusztráció, ami bemutatja az ikonikus filmek karaktereinek sötét titkait

15 izgalmas tény, amit eddig talán nem tudtál az emberi testről