in

OMGOMG

A rendetlenség 12 jele, amit másoknál észreveszünk, de önmagunkon nem

Van egy kifejezés: „az ördög a részletekben rejlik”. Ez rendkívül találó, különösen, ha a női megjelenésről van szó. A magabiztossági szintünk egy 0-tól 100-ig terjedő skálán terül el, és még a legapróbb kiegészítő is extra pontokat adhat hozzá a komfortérzetünkhöz, míg egy rosszul megválasztott vagy rosszul hordott ruhával épp olyan könnyen veszíthetjük el azokat. Különösen igaz ez azokra a részletekre, amiket nem mindig veszünk észre magunkon, és bár a környezetünknek azonnal szemet szúr, mi csak annyit érzünk belőle, hogy valami nem stimmel.

A Liked.hu-nál összegyűjtöttük azokat az apró hiányosságokat, amiket más embereken általában azonnal kiszúrunk, de magunkon legtöbbször csak akkor vesszük észre, ha – kínos módon – valaki más hívja fel rájuk a figyelmünk.

A bralette melltartók most rendkívül divatosak, de nem árt figyelni arra, hogy a ruha alól kikandikáló melltartópántok a munkakörnyezetben rendkívül elfogadhatatlanok, és még a hétköznapi életünkben is rendezetlen megjelenést eredményez.

Megoldás:

12. Kilátszó melltartópánt.

A bralette melltartók most rendkívül divatosak, de nem árt figyelni arra, hogy a ruha alól kikandikáló melltartópántok a munkakörnyezetben rendkívül elfogadhatatlanok, és még a hétköznapi életünkben is rendezetlen megjelenést eredményez.

Megoldás:

 • Próbáljunk ki különböző melltartókat, és ne féljünk pánt nélküli melltartót viselni. A fehérneműgyártók tisztában vannak a női vásárlók összetettségével, és ennek megfelelően minden testtípushoz és igényhez különféle melltartókat gyártanak.

11. Dezodor nyomok.

Nagyon könnyű megfeledkezni a dezodorok által hagyott foltokról, pedig mindent képesek elrontani, különösen, ha sötét színű ruhát viselünk.

Megoldás:

 • Ma már számtalan olyan dezodor található a piacon, ami nem hagy nyomot maga után. Próbálgassuk őket egészen addig, míg meg nem találjuk a nekünk megfelelő darabot.

10. Túl hosszú ujj.

A hosszú, lógó ujjaktól bárki olyannak tűnik, mint egy kisgyerek. Ez nem túl praktikus, még akkor sem, ha a kedvenc, kényelmes pulóverünkről beszélünk.

Megoldás:

 • Tanuljuk meg, hogyan hajtsuk fel úgy, hogy elegánsnak tűnjön.
 • Varrjuk vissza őket a kívánt hosszúságúra.

9. Rosszul végzett alapozás.

Valószínűleg minden lány legalább egyszer vétett már hibát az alapozó felhelyezésekor, de azt kevesen tudják, hogy vannak olyan SPF-et tartalmazó kozmetikai termékek, melyek a fényképeken fehérré teszik a bőrt.

Megoldás:

 • Ha tudjuk, hogy fényképezni fognak, válasszunk a szokásosnál alacsonyabb SPF alapozót, de ne mellőzzük azt teljesen.

8. Kiegészítők, amik nem illenek a ruháinkhoz.

A kiegészítők lényege, hogy kiegészítsék a ruhát, és kiemeljék bizonyos előnyeinket. Sajnos azonban ennek ellenére néha mindent tönkretesznek, különösen akkor, ha nem megfelelő módon választjuk meg őket.

Megoldás:

 • Nagyon figyeljünk oda a kiegészítőkre. A kiegészítők kifakult színe vagy a megkopott bőr miatt akár az egész megjelenésünk csúnyának tűnhet.

7. Szűk cipő.

Legalább egyszer az életünkben mindannyian feláldoztuk már a kényelmünket annak érdekében, hogy egy igazán gyönyörű cipőt viseljünk. Bár ezt nem gondolnánk, valójában a körülöttünk lévők nagyon is látják, ha boldogtalanok vagyunk egyik másik lábbeliben.

Megoldás:

 • Első és legfontosabb a kényelem – ezt sose felejtsük el. Legyünk előrelátóak a cipőválasztáskor és készüljünk fel rá, hogy milyen körülmények között kell majd hordanunk az általunk választott cipőt, és csak akkor vegyük fel, ha azoknak a körülményeknek minden kétséget kizáróan megfelelnek.

6. Kihagyott övhurkok.

Bár ez egy nagyon apró hiba, valójában ha egyszer észreveszi valaki, onnantól kezdve nem tud másra koncentrálni.

Megoldás:

 • Mindig legyen a házunkban egy egésztestes tükör, ahol le tudjuk ellenőrizni magunkat, mielőtt útnak indulunk otthonról.

5. Korpás haj és korpa a ruhákon.

A korpásodás miatt nemcsak rendetlennek tűnünk, de a körülöttünk lévő emberek is megkérdőjelezik a tisztaságunk. Ettől függetlenül nem kell szégyenkeznünk a száraz fejbőr miatt, csak arra kell ügyelnünk, hogy a korpa semmiképp se kerülhessen a ruhánkra.

Megoldás:

 • Fésülködés után ellenőrizzük a ruhánkat és távolítsuk el róla az esetleges hajszálakat és korpár. A ragacsos ruhatisztítóhenger tökéletes lehet erre a célra.

4. Alapozónyomok.

Képzeld el, milyen kellemetlen, amikor a smink felrakása után a gyönyörű blúzod levétele közben mindkettőt tönkreteszed. Legtöbbször ráadásul ez a balszerencsés személy számára nem is észrevehető, maximum akkor, ha a külvilág hívja fel erre a figyelmet.

Megoldás:

 • Használjunk sminkfixáló sprayt vagy port, ezzel elkerülhetjük a hasonló baleseteket.
 • Egy másik kiút, ha a fejünket eltakarjuk egy ruhával vagy kendővel a blúzunk levétele közben, így megóvjuk azt az esetleges sminkmaradványoktól.

3. Ápolatlan lábak.

Milyen gyakran szoktad nézegetni a lábad? Könnyű szemet hunyni afölött, hogy a többi testrészünkhöz hasonlóan a lábaink is különleges gondoskodást igényelnek. A rosszul gondozott lábak egy szandálban vagy papucsban az egész megjelenésünket tönkretehetik.

Megoldás:

 • Ha száraz a sarkunk, akkor hetente egyszer vagy kétszer használjunk lábradírt.

2. Hajgumi, mint karkötő.

Természetesen praktikus, ha mindig kéznél van egy hajgumi, de a csuklón hordott kiegészítő nagyon olcsó hatást tud kelteni. Jobb ha hozzászokunk, hogy az ilyen kiegészítőket ne a csuklónkon hordjuk.

Megoldás:

 • A hajgumit tartsuk a táskánkban vagy egy apró zsebben, ahol mindig könnyedén megtaláljuk, ha szükségünk van rá.

1. Piszkos fül.

Nemcsak magáról a hallójáratban lerakódó zsírról beszélünk, hanem az egész fülről. Egyes emberek nem fordítanak megfelelő figyelmet a fülük gondozására, vannak, akik egyáltalán meg sem mossák azokat. Pedig a fül mögött vagy annak tövében épp úgy képes felhalmozódni a kosz, mint bárhol máshol a testünkön.

Megoldás:

 • Mindig mossuk meg a fülünket, amikor fürdünk vagy hajat mosunk, majd utána használjunk fülpiszkálót vagy más alternatív fültisztítási megoldást.

forrás

20 fotó, ami magyarázatra szorul, amivel tudunk is szolgálni

15 tipp, ami boldogabbá teszi, a mindennapjaid, 30 év felett