in , ,

Az Adidas az óceán szemetéből és illegális halászhálókból készít cipőt

Az Adidas partnerséget kötött a „Parley For The Oceans” nevű több ágazatot átfogó kreatív környezetvédelmi szervezettel, hogy megalkossa egy majdnem teljes mértékben újrahasznosított műanyagból és tengereken széthagyott veszélyes halászhálókból készült cipőnek a koncepcióját.

recycled-fish-net-ocean-trash-sneakers-adidas-6

A halászhálók nagy mértékben felelősek az óceánok szennyezettségéért, melyeknek mostantól legalább egy része az újrahasznosítás célját fogja szolgálni. A „Sea Shepherds”, egy elkötelezett környezetvédelmi aktivistákból álló alakulat csaknem 72km területen fedezett fel illegális „kopoltyúhálókak”, miután lekövették az Interpol által is körözött illegális orvhalászokat. Az emberi jóságot példázza, hogy mikor a bűnözők hajója elsüllyedt, a környezetvédők őket is kimentették!

Tehát, hogy pontos legyek, a cipő felső része újrahasznosított műanyagból és zöld háló-szálakból készül majd, a talp része pedig egyéb környezetbarát anyagok felhasználásával. Az Adidast annak idején a Greenpeace vádolta meg környezetszennyezéssel, szóval ezzel az elképzeléssel tesznek végre egy lépést a helyes irányba. Az Adidas megfogadta, hogy 2016 elején elkezdi az újrahasznosított cipők gyártását.

recycled-fish-net-ocean-trash-sneakers-adidas-5 recycled-fish-net-ocean-trash-sneakers-adidas-4 recycled-fish-net-ocean-trash-sneakers-adidas-3 recycled-fish-net-ocean-trash-sneakers-adidas-2 recycled-fish-net-ocean-trash-sneakers-adidas-1

A divat illusztrátor, aki felhőkkel és épületekkel színezi szkeccseit

Csápos magassarkúak és egyéb őrült cipők Kermit Tesoro jóvoltából