in

Ha valaki megmutatja a tenyerébe rajzolt fekete pöttyöt, azonnal hívja a rendőröket!

Ma beszéljünk egy kicsit egy olyan szimbólumról ami több ezer nő életét képes megmenteni. A fekete pont egy olyan segítségkérő üzenet, amit a családon belüli erőszakot szenvedett nők használhatnak. Alapvetőn azt jelenti, hogy kérlek hívj azonnal rendőrt nekem!
Nyilvánvaló, hogy az erőszaktevők tisztában vannak minden stratégiával, és lelki és testi terrorban tartja az áldozatát, minden lehetőséget megszüntetve számára, amivel segítségért fordulhatna. A félelem annyira erős az ilyen nőknél, hogy inkább élnek a félelemben és a verésben, mintsem lépjenek és elmenjenek a rendőrségre. Ha nem lenne elég a félelem, a legtöbb erőszakos férfi zsarolni is szokta az áldozatát. Ha egy nőt megzsarolnak azzal, hogy a gyerekét bántják, akkor inkább eltűri a bántalmazást, és nem hagyja ott a férfit.

A fekete pont ezeken a nőkön segít, mivel azt jelenti, hogy segítségre van szükségem, de nem tudok hívni mivel a támadó figyel.

Mit tehetünk, ha látunk egy ilyen szituációt?
Először is maradjunk természetesek, ne hívjuk fel a figyelmet magunkra, ne bámuljuk a férfi tagot, és ne is szóljunk neki. Jegyezzük meg a nő személyleírását, és azonnal hívjuk a rendőröket, és közöljük velük, hogy mit is láttunk, hol láttuk, és adjunk olyan leírást, ami egyértelművé teszi, hogy kiről is van szó.

Terjeszd ezt az üzenetet, mert jelenleg Magyarországon kb 50 ezer család él terrorban. A férj bántalmazza a gyerekeket, és a feleségét is. Terjeszd ezt az üzenetet, és ha bántalmazott vagy, rajzolj fekete pöttyöt a tenyeredre, és mutasd meg másoknak!

feketepotty

Forrás

Feltöltötte ezt a képet, de a köldökénél ott felejtett valamit..

A srác meg akarta ütni a barátnőjét, de erre nem számított…