in

Milyenek lesznek a fesztiválok 2021-ben? – Íme a megoldás, ha a koronavírus továbbra is életünk része marad

2020-ban megérkezett a koronavírus-járvány és teljesen megváltoztatta életünket. Ennek pedig, még koránt sincs vége. Az első hullám már múlté, a második azonban itt van a nyakunkon és valószínűleg sokkal keményebb kihívás előtt állunk, mint eddig. A vírus megjelenése után bezártuk a hivatalokat, iskolákat, vendéglátó egységeket és lezártunk Magyarország határait is. Az idei nyár pedig, egy teljesen új dimenzóba lépett.

Színházi előadások, koncertek és fesztiválok maradtak el, hiszen a magas részvétel miatt ezek a rendezvények melegágyai lehettek volna a vírus terjedésének. Így az idei zenei fesztiváloknak mindannyian búcsút inthettünk. Vajon meddig lesz még jelen életünkben a COVID-19? Ezt sajnos nem tudhatjuk, hiszen a fertőzött emberek száma napról napra nő, méghozzá ugrásszerűen.

Nagy-Britanniában viszont, szeretnének valamilyen megoldást találni a problémára, így a szakemberek azon törték a fejüket, hogy a koronavírus-járvány ellenére hogyan lehetne megtartani a nagy koncerteket. Számos ötletet rágtak át, míg végül egy speciális nézőteret alakítottak ki. Bár ez a fajta megoldás egy kissé különösnek tűnhet, de valószínűleg ez lehet az egyik legjobb megoldás annak érdekében, hogyha marad a koronavírus, akkor mégis részt vehessünk egy-egy koncerten és zenei fesztiválon.

A koronavírus munkánkat is megnehezítette, így a pihenés, a szórakozás még inkább hiányzott az életünkből. A Virgin Money Unity Arena elnevezésű koncertszervező vállalat éppen ezért létrehozott egy vírusbiztos koncerthelyszínt. Newcastle-től nem messze állították fel az elemeket.

A színpad egyetlen elemében sem változott, a nézőtér viszont annál inkább. Egy 45 ezer négyzetméteres területen hoztak létre egymástól kordonokkal elkülönített kisebb tánctereket, ahol csakis a közvetlen hozzátartozók vagy barátok tartózkodhatnak.

Bár nem vagyunk ehhez hozzászokva, így a látvány is meglepő, mégis a megoldás tökéletesnek tűnik, amit a látogatók is megerősítettek. Külön kiemelték, nagy előnynek tartják azt, hogy nem kell órákkal előbb érkezni csak azért, hogy a lehető legjobb helyet foglalják el, mert így teljesen biztosan azt a helyet kapják, amelyért fizettek. Nem kell számolniuk a tömeggel, hosszú sorokra a büféknél, illetve a két méter távolság is adott a koncert többi résztvevőjétől. Egy-egy ilyen kis tánctéren biztonságban érezhetik magukat, hiszen egyszerre csak öt ember lehet és ők is azok az emberek, akiket jól ismernek és szeretnek.

A koncert helyszínén, Newcastle mellett ötszáz ilyen kis boxot állítottak fel, így egy időben 2500 ember vehet részt a rendezvényen.

Az apró tánctereken viszont, speciális szabályok voltak életben. Ha megoldható, a koncert alatt ne menj ki a mosdóba, csak azt a helyet foglald el, ahova a jegyed szól, a szomszéd box tagjaival nem léphetsz kapcsolatba és így tovább. Emellett asztalok és székek is voltak a helyeken, aminek köszönhetően a helyszínen vásárolt italokat és ételeket lerakhatták a bulizók. Azt viszont a szervezők kikötötték, hogy enni és inni csak és kizárólag a kis tánctereken szabad a látogatóknak.

Így néznek ki a boxok még az asztalok és székek, na és persze a vendégek nélkül.

És akkor, amikor a bulizók a elfoglalták helyüket.

Az első, végül is próba koncertet augusztus 11-én tartották meg. A fő fellépő pedig, Sam Fender volt. Az angol fiatalok rengeteg jegyet vásároltak meg, bár sokan közülük nem is ismerték a zenész nevét, de a szórakozási lehetőségek hiányában mindenképpen részt szerettek volna venni a rendezvényen.

Így néz ki egy olyan koncert, amelyen a résztvevők biztonságban vannak a koronavírus ellen és emellett rendkívül jól szórakoznak.

forrás

Ez az a 8 női tulajdonság, amitől a férfiak teljesen megőrülnek.

18 érdekes kép, ami bizonyítja, hogy az élet tele van váratlan meglepetésekkel!