in

OMGOMG CuteCute LOLLOL LoveLove

14 hollywoodi sztár, akik okosabbak, mint a Harvardon diplomázottak

Shakira az első versét 4 éves korában írta, amikor Einstein például még beszélni sem tudott. Még ha a 130 feletti IQ-ból nem is garancia arra, hogy egy ember sikeres lesz az életben, akkor is nagy szónak számít, hiszen csak az emberiség alig 2,5%-ának van ilyen vagy ennél magasabb IQ-ja. Közöttük vannak olyan hírességek is, akiknek a tudományos karrier ugyan nem jött össze, de a színpadon és a képernyőn már hosszú idők óta bizonyítják rátermettségüket.

1. Shakira

Első versét 4 éves korában írta, első albumát pedig 13 éves korában rögzítette. A 140-es IQ-val rendelkező énekesnő azonban ahelyett, hogy továbbtanult volna, inkább világ körüli útra ment. Ez persze nem volt hiábavaló, Shakira ugyanis most 5 nyelven beszél.

2. Cindy Crawford

Mindig jeles tanuló volt, és az érettségije is kitűnőre sikerült. Nagyon szerette a tudományt, ezért vegyészmérnöki ösztöndíjat is kapott. Szépsége azonban nem engedte sokáig az átlag diákok között tengődni, egy nap váratlanul felfigyelt rá a modellvilág, melynek köszönhetően a világ elvesztett egy vegyészmérnököt, viszont nyert egy szupermodellt.

3. Matt Damon

Egyes állítások szerint Matt Damon IQ-ja a 160-at is eléri. A Harvard Egyetemre járva kezdte el megírni a Good Will Hunting című forgatókönyvet, és bár soha nem diplomázott le, később mégis Akadémiai kitüntetést nyert a barátjával, Ben Affleck-kel a legeredetibb forgatókönyvért.

4. Natalie Portman

A színésznő pszichológiai diplomát szerzett a Harvard Egyetemen, ahol közreműködő volt egy, a frontális lebeny tulajdonságait vizsgáló tudományos cikkben. 5 nyelven tud beszélni, és az IQ-ját 140-re becsülik.

5. Chris Martin

Tanulmányait a londoni University College-on végezte, ókori világtudomány szakon. Kitűnőre vizsgázott görögből és latinból. Martin aztán a főiskolán találkozott a Coldplay leendő tagjaival, így mondhatjuk, hogy a magas intelligenciájuk és a hasonló tanulmányaik megkönnyítették számukra, hogy jól összehangolódhassanak egymással.

6. Quentin Tarantino

14 évesen írta meg az első forgatókönyvét, és már ekkor a következőn gondolkodott. Soha nem járt egyetemre, de nem is volt rá szüksége. A 160-as IQ-ja így is két Oscar-díjhoz segítette hozzá.

7. Jodie Foster

3 éves korában már bekerült a tévébe, de 12 éves volt, amikor szerepet kapott a Taxisofőrben. 18 évesen úgy döntött, hogy szünetelteti kicsit a színész karriert, ekkor nappali tagozatos hallgató lett a Yale-en, ahol magna cum laude diplomát szerzett. Hollywood ezután tárt karokkal várta vissza.

8. Eva Longoria

Már nagyon fiatalon sok pénzt akart keresni, mert segíteni és támogatni akarta a speciális igényű kishúgát. A középiskola alatt keményen tanult, és már ekkor a népszerű amerikai étteremláncnál, a Wendy’s-nél dolgozott. Egyetemi tanulmányai és a mesterképzése alatt fejvadászként dolgozott, míg végül le nem vadászták az ő tehetségét.

9. David Duchovny

David Duchovny jelesre diplomázott, majd mikor befejezte az angol irodalom mesterképzést a Yale-en, PhD fokozatot szerzett. Addigra a színészet (és az X-akták) már keresztezte az útját, így végül mindent hátrahagyott, hogy színész lehessen és a szenvedélyének élhessen.

10. Geena Davis

Az Oscar-díjas színésznő a Boston-i Egyetemen végzett, tud zongorázni, fuvolázni, és folyékonyan beszél például svédül. 140-es IQ-ja miatt bekerült a Mensa Szervezetbe, ami egy VIP klub, ahová csak a lakosság 2%-a tartozik – csak azok, akiknek az IQ-ja magasabb, mint 135.

11. Sharon Stone

Intelligenciája már az iskolás éveiben sem maradt észrevétlen, ezért 5 évesen előléptették a második osztályba. 15 évesen ösztöndíjjal felvették az egyetemre. IQ-ja 154, ami olyan magas, hogy csak a világ 0,1%-a rendelkezik ilyennel.

12. Steve Martin

Steve Martin élete jól bizonyítja, hogy az egyetem sem mindig való a zsenik számára. Filozófiát kezdett tanulni, de úgy érezte, hogy ez nem neki való, ezért otthagyta az egyetemet. Ez a tény azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy ő is csatlakozzon a Mensa Szervezethez, az intelligens emberek klubjához.

13. Rashida Jones

Jones már kicsi korától kezdve különleges zenei képességekkel bírt, és kiválóan zongorázott. Osztálytársai az iskolában a „legesélyesebb a sikerre” címet szavazták meg neki. Vallást és filozófiát tanult a Harvard Egyetemen, ahol 21 éves korában diplomázott.

14. Rowan Atkinson

Mindannyiunk kedvenc Mr. Bean-jéről nem árt tudni, hogy csak a képernyőn játszik tökéletes idiótát. A valóságban ezzel szemben hihetetlen, becslések szerint 178-as IQ-ja van. Iskolás éveiben kiváló tanuló volt, és mielőtt a színészet megváltoztatta volna az életét, mérnöknek tanulta Newcastle Egyetemen, majd később az Oxfordi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol PhD fokozatot is szerzett.


Bónusz: Albert Einstein

A siker nem jön hirtelen még az olyan zsenik számára sem, mint Einstein, akinek a becslések szerint 160-as volt az IQ-ja. Tanulmányai befejeztével 2 nehéz évet töltött tanárként. A fizika ekkor még nem játszott jelentős szerepet az életében, sokkal jobban rajongott a zene iránt. Később maga Einstein is elismerte, hogy a zongorázás és a hegedűzés segített neki a gondolkodásban, és valószínűleg sosem lett volna sikeres, ha nincs a zene, ami inspirálja őt.

forrás

20+ lenyűgöző tény a Földről, amit nem mondtak el nekünk a földrajzórákon

18 ember megosztotta, hogy milyen kellemes felfedezésekbe botlott utazás közben