in

Elképesztő látvány vár ránk – Hamarosan jön a “Telihó Hold”

Az éjszakai égbolt szokatlan jelenséget tartogat számunkra. Hamarosan érkezik a 2021-es Telihó Hold.

Vannak, akik “Hungry Full Moon” -nak, “Wolf Moon” -nak vagy “Snow Moon”-nak nevezik a februári teliholdat. Korábban ezt a jelenséget szimbolikusan a természetben bekövetkező változások előhírnökének tulajdonították.

Az amerikai őslakosok által a hóhold nevet kapta, ugyanis a februári telihold csodálatosan megvilágította a fehér havat. Ez a jelenség még évszázadokkal később is elképesztő látványt nyújt, de idén még ez is más lesz.

2020-ban fenruár 7. és 11. között volt látható a jelenség, idén valamivel később tekinthetjük meg a hóholdat. Február 27-én este kilenc óra után teljes pompájában lesz megtekinthető.

Természetesen tiszta időben a városokban is látható lesz, ám a városokon kívül, a hegyekben, a tengerek mellett vagy erdei tisztásokon csodálatos élményben lehet részünk. Ezeken a helyeken ugyanis kevesebb a mesterséges fény, így csakis a Hold fénye tükröződik majd.

A jelenség megtekintéséhez nincs szükség semmilyen speciális eszközre, mivel szabad szemmel is jól látható, ám a csillagászat kedvelői elővehetik távcsöveiket.

forrás

7 kulisszatitok az “Eagles and Tails” showműsorról, amit a nézők eddig nem is sejtettek

Mi teszi igazán különlegessé az apa-lánya kapcsolatot?