in

AngryAngry CryCry OMGOMG LOLLOL CuteCute

1 PERCE JÖTT A HÍR! Hivatalos! Nincs enyhítés! Erre lehet számítani 11. után…

Február 1-ig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök közölte: több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottunk be eddig, mint mondta

az oltások biztonságosak és szükségesek, én is be fogom magam oltatni.

A miniszterelnök elmondta, eddig 80 ezer oltásra elegendő vakcina érkezett Magyarországra. Leszögezte: amíg nincs elég oltóanyag, addig olyan életre kell berendezkednünk, amilyenre ilyenkor lehet.

A miniszterelnök közölte a napi koronavírus-fertőzöttek számát is:

PÉNTEKRE 2907 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK, ELHUNYT 115 BETEG. KÓRHÁZBAN 5297 EMBER ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, LÉLEGEZTETŐGÉPEN 372 FŐ VAN. 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a végső győzelem neve a vakcina. Mint mondta, vakcinát kell szerezni, le kell csapni, mert az EU lassú. Ezért tárgyalnak a kínaiakkal, oroszokkal, izraeliekkel, s bár látja a vitát a vakcináról az EU-ban, ilyenkor nem várni kell, hanem cselekedni – mondta, hozzátéve: ha sikerül beoltani a közvetlen veszélyben élőket, akkor a legfontosabb kötelességének eleget tett a kormány. Ismét kiemelte, hogy az egészségügy, valamint az egészségügyi dolgozók nagyszerűek, büszkék lehetünk rájuk, ahogy a magyarok hozzáállására is.

A magyarok nem boldogok a korlátozásoktól, de mindenki belátta, hogy szükséges. Sok bajunk van, nyomorúságunk, sok halottunk van, de közben látjuk azt is, hogy ahogy az ország küzd, az elismerésre méltó

– hangsúlyozta a miniszterelnök. A lakosság oltásával kapcsolatban elmondta:

MINDEN ÉLET SZÁMÍT, VIGYÁZNUNK KELL EGYMÁSRA, DE NEM TUDUNK MOST BEOLTANI MINDENKIT.

forrás

Műholdképek mutatják, hogy miként változtatta meg a koronavírus a világ nagyvárosainak életét

24 dolog, amiről mindenki hallott már, de csak kevesen látták a saját szemükkel