in

AngryAngry CryCry

2 perce érkezett! A gyerekek koronavírus fertőzéséről van szó…. Magyarországon 40 gyermek került intenzívre! „MUTÁLÓDIK” A vírus!Egyre több az atípusos

Csak a Heim Pál Gyermekkórházban 40 ilyen gyereket kezeltek az intenzíven vagy a belgyógyászati osztályon, nekik több súlyos gyulladásos betegségük lett a fertőzés után. Az RTL Híradónak a kórház úgy nyilatkozott: jelenleg 7 sokszervi gyulladásban szenvedő gyerek van náluk, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon, egy pedig haza is mehet már. Azonban csak a hazaengedésük után 6 héttel derülhet ki, hogy teljesen meggyógyultak-e.

A sokszervi gyulladásnak több tünete is lehet, kötőhártyagyulladás, bágyadtság, álmosság, de kiütés is. Arról nincs információ, hogy az országban összesen hány ilyen betegséggel szenvedő gyereket kezeltek.

Sok mindent tudunk ma már a koronavírusról, tudjuk, hogy a gyerekek szinte tünetmentesen vészelik át a fertőzést, az idősek tünetei atípusosak, láz helyett, zavartság, elesettség, fájdalmak jelentkeznek – kezdte beszámolóját Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Tudjuk, hogy a vírus mutálódik, változik, ezek azonban az alapvető tulajdonságait nem változtatják meg. Nem tudunk eleget még a pontos terjedéséről, de a bevezetett óvintézkedések elegendőnek tűnnek – fogalmazott Szlávik.

A kezelésről elmondta, tapasztalatokon alapuló módszereket, komoly, hatékony terápiákat, vérplazma terápiát alkalmaznak, s várják a szeptembert, amikor 1-2 hatékony oltóanyag elérhető lesz.-írja a napi.hu.

Az eddig ismert tüneteken (köhögés, magas láz, szaglás elvesztése) kívül a lábon lévő zúzódások, bevérzések, bárányhimlő-szerű foltok is lehetnek a koronavírus fertőzés jelei – feltételezik spanyol orvosok. Állításukat spanyol, olasz és francia esetekre alapozzák.

Spanyol orvosok egy csoportja állítja, hogy a bárányhímlőhöz hasonló fekélyes foltok is lehetnek a koronavírus tünetei. Abból következtettek erre, hogy több koronavírusos betegnél is megfigyelték a lábfejen lévő piros foltokat.

forrás

8 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a férfi testről

Így néznek ki azok a modell lányok napjainkban, akiket egykor a világ legszebb gyermekeinek tartottak