in

Hatalmas tömeg volt a hétvégén a sípályákon – Eplényen és a Kékesen mozdulni sem lehetett

Bár hideg volt a múlt hétvégén, a nap hétágra sütött, ez az időjárás pedig hatalmas tömegeket vonzott a sípályákra. A korlátozások ellenére a Tátrán is működtek a felvonók és tömegei kezdtek sportolásba.

Európa országaiban továbbra is élnek a korlátozások és érvényben vannak a karanténszabályok is. Magyarországon az iskolákban online oktatás folyik, a boltok és bevásárlóközpontok pedig nyitva vannak. Lengyelországban azonban csak az alapvető élelmiszereket árusító kereskedelmi egységek tartanak nyitva és a sípályákat is lezárták, kivéve a föld feletti felvonókat.

Ezt a lehetőségeket az emberek a múlt hétvégén ki is használták. A városok lakosai és turisták elözönlötték a sípályákat. A lejtőkön tömegesen csúszkáltak a kisgyermekes családok, akik akár órákat is vártak arra, hogy feljuthassanak a hegyekbe, ugyanis az utakon is közlekedési káosz alakult ki.

A fotókat és videofelvételeket látva az epidemiológusok bejelentették, hogy elkövetkezendő napokban és hetekben újabb tömeges megbetegedésekre lehet számítani.

A hetek, hónapok óta otthon ülő emberek és gyerekek megragadták a lehetőséget és megrohamozták a Tátrát is. Magyarországon pedig a Kékestetőn és Eplényben szállták meg a sípályákat.

Szombat délelőtt a kékestetői parkoló már majdnem megtelt, így a forgalomirányítók csak akkor engedtek fel újabb autókat, amikor egy-egy hely felszabadult. Az egyik közösségi oldalon többen is írták, hogy Mátraházáról gyalog indultak a Kékestetőre, mert autóval lehetetlen volt feljutni.

A hétvége második napján, vasárnap pedig színültig megteltek a parkolók, már délelőtt tíz órára. Kékestető hivatalos oldalán felhívták az emberek figyelmét arra, hogy a maszkviselés kötelező a sípálya teljes területén.

“A jelenlegi, pandémiás időszakban különösen fontos, hogy megakadályozzuk a tömeges csoportosulásokat, ezért a Gyöngyösi Városrendészet kollégái Mátraházán és Kékestetőn is jelen lesznek a hétvége folyamán, és tájékoztatást adnak a feljutási lehetőségekről, illetve szükség esetén lezárják Mátraházán a Kékestetőre vezető utat! A rendőri jelenlétre tehát egész hétvégén számítani lehet” – írták.

A közleményben az is olvasható volt, hogy elkezdtek hóágyúzni, tehát, a területre jelenleg belépni szigorúan tilos. Így a Kékestetőn nem lehet síelni és szánkózni. Eplényben azonban a hétvégén fogadtak vendégeket, hiszen esett a hó és hóágyúkkal tovább növelték annak mennyiségét.

A képeket látva mindannyian láthatjuk, hogy az emberek a távolságot nem tartották be, egymás hegyén-hátán álltak sorba, hogy bejuthassanak a sípálya területére. A felvonókban többen ültek egymás mellett, ami a szakemberek szerint ismét emelni fogja az új fertőzöttek számát.

Az eplényi síaréna honlapján figyelmeztette a vendégeket arra, hogy a járványhelyzetben vagyunk és kérték az embereket, hogy tartsák be a szabályokat.

“Az Intersport Síaréna a kormányzat mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül.”

Felszólították a síelni vágyókat, hogy tartsák be a 1,5-2 méteres távolságot és viseljenek maszkot. Eplényben a hatalmas tömeg miatt a következő napokban több pályát is meg fognak nyitni.

A budapesti Normafára is tömegek látogattak el a hétvégén. Sokan túráztak, így a parkoló teljesen tele lett, egyetlen szabad hely sem maradt.

forrás

Eszméletlen! Emlékszel VV Leóra? A Való Világ szívdöglesztően jóképű pasija már 42 éves és úgy megváltozott, hogy felismerhetetlen! Neked melyik Leo teszik jobban

15 nő, akik elfogadták a sorsukat, és úgy döntöttek, hogy már nem rejtik el a szürke vagy ősz hajukat