in

AngryAngry

Két hétre lezár az ország!

Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárjuk – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Emellett még arról is tájékoztatott, hogy “az üzleteket március 8-tól, március 22-ig bezárjuk. Ez alól kivétel: patika, élelmiszerbolt, drogéria, benzinkút.”

Hozzátette: március 22-ig minden szolgáltatás szünetel. Ez alól kivétel lesz a magánegészségügy.

A miniszter azzal kezdte a tájékoztatót: “A kormány meghozta a legfontosabb döntéseket. A számok világosak, a tendencia növekszik. A harmadik hullám erősebb, mint a második.” A szakértők szigorítást javasoltak.

Ha most nem zárnánk, akkor az újraindítás is későbbre tolódna. Azért kell most zárnunk, hogy mielőbb nyithassunk.

Gulyás Gergely elmondta: terveik szerint március 22-e után elkezdődhet a folyamatos nyitás, ha a napi fertőzésszámok visszaesnek az intézkedések hatására.

Reggel megírtuk: 6278 új fertőzöttet találtak tegnap óta, ezzel ismét százezer fölé, 102 566-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Ennyire sok fertőzöttet alig néhányszor regisztráltak eddig: november végén, a második hullám tetőzéséhez közeledve fordultak elő hatezres számok. 30 ezer 794 tesztből lett ennyi minta pozitív, ez azt jelenti, hogy minden ötödik teszt pozitív lett. A 20 százalékos találati arány kifejezetten magasnak számít, messze meghaladja a WHO által javasolt 5 százalékos szintet. Eközben 152 beteg elhunyt, ezzel a halálos áldozatok száma 15 ezer 476-ra nőtt.

Gulyás Gergely elmondta: jelenleg is tart a kormányülés, a további részletekről a későbbiekben fognak tájékoztatni. Elmondta: Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában több részletet is be fog még jelenteni.

forrás

11 világsztár, aki elvesztette egykori szépségét!

15 régi fotó híres emberekről, mielőtt még híressé váltak volna