in

OMGOMG AngryAngry LOLLOL LoveLove WTFWTF CuteCute

Miért kezd egyre több férfi sminkelni? – Íme a válasz

Sokan azt gondolnák, hogy a férfiak csak az utóbbi időben kezdtek el sminkelni és mindenféle kozmetikai terméket használni azonban nem ez nem igaz. Tény és való, hogy amióta egyre több férfi coming outol azóta növekedtek meg jobban a közösségi média felületén is a sminkben pózoló férfiak száma is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ők korábban nem használtak ilyesfajta készítményeket, csak kevésbé tették ki őket a kirakatba. Most viszont, hogy a világ is változik, sokan felvállalják, hogy bizony a nőkhöz hasonlóan rajonganak a nekik készített kozmetikai termékekért . Persze nagyon sok férfi számára mind a mai napig tabu téma a sminkelés, viszont egyre többen nyitottak rá. Mai posztunkban erről fogunk nektek bővebben beszélni.

1, A férfiak több száz évvel ezelőtt is sminkeltek

Bizony a férfiak sminkelési szokása nem újkeletű dolog. Ha visszatekintünk a történelembe, akkor megtudhatjuk, hogy az ókori egyiptomi férfiak is használtak olajokat az arcukra, hogy megóvják azt a sivatagi hőségtől valamint az erős napsütéstől. Az egyiptomiak magasabb társadalmi csoportjába tartozók gyakran festették szemüket. Biztos te is láttad a fáraók képeit, akiknek szemén vastag fekete smink volt.

I. Erzsébet királynő uralkodásának idején a férfiak púderezték az arcukat. Japánban a 17. században a kabuki színház férfi színészei is sminket viseltek. Testük fehérre volt alapozva és élénk piros valamint fekete vonalakkal volt tarkítva. Meg kell említenünk a régi Hollywood korszakát is, ahol a férfiak sminket viseltek, hogy jobban mutassanak a mozivásznon.

A közelmúltig elsősorban a színészek és zenészek viseltek sminket, hogy szemeiket hangsúlyosabbá tegyék. Így jobban látszódott a színpadon és a képernyőn is. Ma már egyre több férfit látunk szépségápolási termékeket használni.

2, Egyre több férfi szépségápolási termék jelenik meg a piacon

Néhány évvel ezelőtt kevés olyan kozmetikai termék volt, amit kifejezetten férfiak számára készítettek. Ma viszont egyre több cég gyárt férfi kozmetikumokat, amiket szépségápolási pultokban árulnak. Persze a férfiak a nők számára készített termékeket is igénybe vehetik, ám még akadnak akik ettől kényelmetlenül érzik magukat. Minél szélesebb a férfi szépségápolási termékek választéka, annál jobban ösztönzik őket arra, hogy próbáljanak ki új termékeket az arcukon.

Nagyon úgy fest, hogy a férfi fogyasztók hatalmas növekedési lehetőséget jelentenek a szépségipar számára. Úgy hiszik a közeljövőben még több több férfit és semleges nemet célzó kozmetikumokat fognak árulni. A legnagyobb márkák is igyekeznek olyan kollekciókat bemutatni, melyet kifejezetten férfiak számára csináltak. A Chanel “Boy De Chanel” kollekciója például sokféle szépségápolási és bőrápolási cikket kínál az erősebbik nem számára. Például hidratáló krémeket, alapozókat, korrektorokat, szemceruzákat, ajakbalzsamokat, sőt még körömlakkot is.

3, Ha több férfi kezdd el sminkelni az inspiráló

Önmagában azonban nem elegendő, hogy van a piacon férfiak által tervezett sminkpaletta, ugyanis a nem sminkelőket, vagy a visszahúzódóbb személyeket inspirálni kell arra, hogy használják őket. Meg kell nekik mutatni, hogy nem szabad félni a sztereotípiáktól. Manny Gutierrez , Jake-Jamie , Gabriel Zamora és James Charles csak néhány népszerű sminkes, akik több ezer férfival és nővel osztják meg szépségápolási tippjeiket.

Ezek a művészek posztjaikban, oktatóvideóikban olyan sminktechnikákat mutatnak be, amelyek segíthetnek a férfiaknak valamint a nőknek a legkülönfélébb megjelenést kialakítani. A könnyűtől kezdve a természetesen át a feltűnőig minden megtalálható. Amit még nagyon átfogóan elmondanak az az, hogy meg kell tanulni magabiztosabbnak lenni. Csak úgy lesznek elégedettek magukkal, ha szeretik önmagukat. Nem szabad félni mások megjegyzéseitől, a sztereotípiáktól vagy az ítélkezéstől, mivel a sminkelés az egy kifejezési forma.

Itt van néhány férfi sminkes, akik előszeretettel használnak különböző kozmetikai termékeket és sminket

Jake Jamie

Ganier Gutierrez

Jack Emory

Gabriel Zamora

Alex Faction

Te mit gondolsz a smink csak kifejezetten nőknek való, vagy élvezhetik a férfiak is ennek előnyeit?!

forrás

Így nézne ki a 18 kedvenc rajzfilmfiguránk, ha velünk együtt öregedett volna

Ez a lány megtudta, hogy miért nem szabad bicskával felvágni egy mobiltelefon akkumulátorát