in

LOLLOL

NAGY A BAJ! AZONOSÍTOTTÁK Magyarországon is a mutálódott KORONAVÍRUS-TÖRZSET!

A ma közzétett járványügyi adatok szerint egy biztató nap után megduplázódott az új fertőzöttek száma, 95 beteg elhunyt. Tegnap újabb oltóanyag szállítmányok érkeztek Magyarországra, a Moderna-vakcinából is megkaptuk az első adagot. Ezek után számolt be a járvány elleni harc állásáról az operatív törzs.

A legfontosabb témák:

  • Folytatódik az oltás
  • Csalók verik át az interneten az embereket a vakcinákkal
  • Magyarországon is azonosították a brit mutáns koronavírust

A tájékoztatón elhangzott:

Elsőként György István Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára tartotta meg tájékoztatóját. Azzal kezdte, hogy az oltási terv szerint még folytatják az egészségügyi dolgozók oltását, és elkezdődött az idősotthonokban lakók és dolgozók oltása is. Az a cél, hogy az országba érkező oltóanyagokat maradéktalanul felhasználjuk, ami azt eredményezze, hogy a legnagyobb kockázatba tartozó csoportok, minél előbb megszerezzék a védettséget – mondta.

A múlt héten az ország 4 legnagyobb idősotthonában megtörtént az oltás. Ezeket követte a 150 és 400 férőhely közötti intézmények oltása a hétvégén. Vasárnapig közel 7000 oltást adtak be ezekben az intézményekben – tájékoztatott György István. Ezen a hétvégén a Moderna-vakcinákkal folytatják az idősotthonokban lakó, dolgozó emberek oltását. 3600 személy számára elegendő oltóanyag érkezett ebből. Mint, mondta a Pfizer-vakcina oltási ismétlési ideje 21 nap, a Modernáét 28 nap különbséggel kell beadni. A gyakorlatban lesznek különbségek a tárolás miatt.

Elmondta, hogy minden megyében, ahol működik 150-400 férőhely közötti idősotthon, azokhoz a héten eljut az oltás: 19 intézmény, 33 telephely van ilyen. Az országban több mint 1000 idősotthon van, a folyamat tervszerűen halad – mondta György. Amint érkeznek a vakcinaszállítmányok, úgy folytatják a folyamatot.

Folytatódik a célcsoportos tesztelés is: szociális intézményekben, idősotthonokban, iskolákban, óvodákban január első hétvégéjétől újra élhettek az ingyenes tesztelés lehetőségével. Több mint 500 ezer tesztet végeztek már el. A hétvégén a gyermekvédelemben és a szociális alapellátásban dolgozók számára biztosítják ezt a lehetőséget. Az egészségügyi dolgozókból és egyetemi hallgatókból álló mintavevő csapatok több mint 120 helyen várják az érintetteket, 8-16 óráig lehet tesztelni.

Ezután Dr.Csákó Ibolya alezredes, az ORFK kiemelt főreferense felhívta a figyelmet arra, hogy bűnözők használják ki a hiszékeny embereket: hamis oltóanyagokat árulnak az interneten. Felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne dőljön be ezeknek az internetes csalóknak. Ha oltóanyagot árulnak a neten, az biztosan hamis! Nemcsak oltóanyagot árulnak, hanem a szállításukra alkalmas berendezéseket is.

Müller Cecília: 3 mintában azonosították a brit „szuperfertőző” koronavírus törzset!

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília bejelentette: Magyarországon is azonosították azt a brit koronavírus variánst, amely kétszer-háromszor olyan fertőző, mint az eddig ismert SarS-COVID törzsek.

Tájékoztatójában elmondta, Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a járványügyi adatok napok óta kedvező tendenciát mutatnak, de ez nem ad okot bármiféle lazításra. A kórházi ápoltak száma szerencsére folyamatosan csökken, mára ez 4870 fő. (A napi adatok részletesen itt.) Elmondta, hogy az összes elhunyt közül 10948 fő, csak 3 százalék volt az a beteg, akinek nem volt semmi más betegsége.

Müller Cecília egy új hírt is közölt: három beteg mintájában azonosították a vírusnak azt a törzsét, amely először Nagy-Britanniában jelent meg. A „szuperfertőző” variáns megjelenése a tisztifőorvos szerint várható volt.

„Rendkívül gyors terjedésre képes, a megbetegítési képessége 50-70%-kal több, mint az új koronavírusnak, amit a kezdet-kezdetén azonosítottunk” – mondta el róla a tisztifőorvos.

A minta azonosítása új lehetőséget biztosít a hazai vakcina fejlesztésére – mondta el, hozzátéve, hogy az oltás ez ellen a variáns ellen is védelmet nyújt az eddigi tapasztalatok szerint.

forrás

Nagyon rossz hír! TELJESEN ÚJ SZABÁLYOZÁS jöhet! Erre SENKI NEM SZÁMÍTOTT

15 alkalom, amikor a Disney animátorok példátlan munkát végeztek, és mi észre sem vettünk