in

Súlyos terrortámadás történt – Megrázó videón, amint a merénylő felrobbantja magát a tömegben!

Ma délelőtt háromnegyed 11-kor a bagdadi Tayran téren – ez egy belvárosi tér – robbantásos merénylet történt. A detonáció után a helybeliek ellepték a területet, hogy felmérjék a károkat és segítsenek a sérülteknek. Ekkor történt a még aljasabb terrorista húzás: a sérültek segítségére siető emberek között felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő. A helybeliek között futótűzként terjed több videó is a történtekről, az egyiket mi is megkaptuk. A házakból az első robbantás után kezdték telefonjaikkal az utcát videózni többen is, ezért történhetett meg, hogy ezúttal gyakorlatilag élő felvételen látható a második merénylet. A két robbantásban legalább 28 ember meghalt, 73 megsebesült, de az áldozatok száma tovább növekedhet, többek állapota ugyanis életveszélyes.

Hódosi Zoltán, aki külföldiek védelmével foglalkozik évek óta Bagdadban, többnyire diplomaták és politikusok védelmét látják el társaival. Épp egy ügyféllel voltak, mikor hallották a robbanást, de nem kerültek veszélybe, körülbelül egy kilométerre tőlük történt az eset, ők egy védett negyedben tartózkodnak. Hódosi azt mondta a Blikknek, úgy tűnik, mintha az Iszlám Állam visszatért volna Bagdadba, ez a módszer rájuk volt jellemző. Idén az első ilyen jellegű terrorakció Bagdadban, sőt, több mint egy éve nem volt olyen merénylet Bagdadban, ami közvetlenül a helyi, civil lakosság élete ellen irányulna.

A videót kizárólag felnőtt, erős idegzetű olvasóink nézzék meg:

Hódosi Zoltán, aki évek óta dolgozik életét kockáztatva a „legforróbb” területeken, egyébként több könyvet is írt a Közel-Kelet világának veszélyes oldaláról – róla és a vele történtekről itt olvashat részleteket.

Hódosi Zoltán évek óta dolgozik a Közel-Kelten – másokat véd meg / Fotó: Hódosi Zoltán

forrás

8 izgalmas tény, ami bizonyítja, hogy egy kicsit mindannyian szuperhősök vagyunk

VV Moh máris elcsábította Frut! Renátó nem fog örülni! – videó